Näin selvität, millaisesta viinistä tykkäät

Jos etsit hyvää viiniä, tärkeintä on oppia tunnistamaan, millaisesta viinistä juuri sinä itse tykkäät. Näillä vinkeillä pääset hyvään alkuun, vaikka et tietäisi viineistä mitään. Unohda hienot termit ja nippelitiedot, viineistä nauttiminen on loppupeleissä todella helppoa!

1. Maistele ajatuksen kanssa

Varsinkin ruokailun tai seurustelun yhteydessä käy usein niin, että viiniä juo ilman, että edes oikeastaan kiinnittää sen suurempaa huomiota sen makuun. Jotta voit arvioida viinin makua, keskity rauhassa haistelemaan ja maistelemaan. Älä valitse listalta välttämättä sitä tuttua ja hyväksi havaittua suosikkia, vaan kokeile mahdollisimman paljon erilaisia viinejä.

2. Mieti, miltä viini tuntuu suussa

Viinien maistelu ei ole oikeasti niin vaikeaa kuin miltä ammattilaiset ja oudot viinitermit saavat sen näyttämään. Suhtaudu maisteluun siis rennosti, mutta tosissaan. Miltä viini sinun mielestäsi maistuu? Mihin tilanteisiin se sopii ja ottaisitko sitä joskus uudestaan?

3. Maistele useampaa viiniä peräkkäin

Viinien vertailua helpottaa, jos voit maistella useampaa viiniä saman illan aikana. Tämän ei tarvitse tarkoittaa mitään kymmenen viinin sokkotestiä, vaan vaikkapa kahden eri rypälelajikkeen vertailua keskenään.

4. Tee muistiinpanoja!

Kun juuri sinun makuhermojasi sopivasta kohtaa kutkutteleva viini sattuu kohdalle, pistä sen tiedot äkkiä muistiin. Näin sinulle alkaa vähitellen kertyä useita lempiviinejä, joista voit valita sopivan tilanteesta riippuen.

5. Kysy ja anna ammattilaisen auttaa

Vaikka hyvä viini on makuasia, ammattilaiset osaavat aina auttaa viinin valinnassa. Sinun ei tarvitse itse tietää viineistä mitään, jotta voit kysyä apua. Ammattilainen osaa kysellä sinulta juuri ne oikeat kysymykset, jotka johdattavat sinut sopivan viinin pariin.

Hyviä paikkoja viinin maisteluun Helsingissä:

SOK Travel and Hospitality Industry Chain Management

Street address:
Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki
Postal address:
P.O. Box 1, 00088 S GROUP, Finland
Business ID:
0116323-1
Sales service, Helsinki metropolitan area
0300 870 020 (weekdays from 8 am to 6 pm)51 cents per min + local network charge/mobile call chargeAll the Sales Services
SOK
+358 10 76 8011 (weekdays from 8 am to 5 pm)EUR 0.0835 per call + EUR 0.1209 per minute

General information

Feedback

Send feedback about the site
Feedback links for individual restaurants are found on each restaurant’s own website