Viilu tukee Päijänteen luonnonvaraista taimenta

Päijänteen järvitaimenen elinympäristöt tuhoutuivat viime vuosisadan aikana vesivoimarakentamisen ja uittoperkausten vuoksi. Järvitaimenen lisääntymisalueiden menetyksiä on vuosikymmenien ajan kompensoitu viljellyllä kalalla.

Vuonna 2022 lahjoitamme 3000 euroa Päijänteen luonnonvarainen taimen ry:n hankkeelle. Hankkeen keskeinen ajatus on, että järvitaimenen vaellusherkkyyttä ja sitä kautta luonnossa selviämistä edesauttavia ominaisuuksia voidaan luonnonkiertoa vahvistamalla jalostaa takaisin.

"On äärimmäisen tärkeää, että saamme kalan takaisin kunnostettuihin koskiin ja virtavesiin. Lahjoituksen avulla pyydämme koskivesille nousevia luonnonvalinnan läpikäyneitä isoja emokaloja. Kalat lypsetään ja mäti haudotetaan hautomolla. Pitämällä mäti hautomolla valvotuissa olosuhteissa varmistetaan sen selviytyminen poikasten kuoriutumiseen saakka. Poikaset istutetaan valituille virtavesireiteille ja nopeutetaan näin kalojen palautumista vesiin. Tästä huolimatta projekti kestää vuosia ja vaatii pitkäjänteistä tekemistä. Nyt ollaan vasta alkutaipaleella. Hienoa, että saamme tähän mittavaa tukea Viilulta ja Keskimaalta" kertoo Timo Meronen, Päijänteen luonnonvarainen taimen ry:ltä.

Lahjoituksen lisäksi tulemme tänä vuonna keräämään Viilussa hankkeelle varoja. Lahjoitamme jokaisesta myydystä Viilun teräsjuomapullosta 10 euroa suoraan hankkeelle. Henkilökuntamme osallistuu myös muun muassa poikasten istuttamiseen ja koekalastukseen. Näitä tunnelmia jaamme myös sosiaalisen median kanavissamme.

In these restaurants

SOK Travel and Hospitality Industry Chain Management

Street address:
Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki
Postal address:
P.O. Box 1, 00088 S GROUP, Finland
Business ID:
0116323-1
Sales service, Helsinki metropolitan area
0300 870 020 (weekdays from 8 am to 6 pm)51 cents per min + local network charge/mobile call chargeAll the Sales Services
SOK
+358 10 76 8011 (weekdays from 8 am to 5 pm)EUR 0.0835 per call + EUR 0.1209 per minute

General information

Feedback

Send feedback about the site
Feedback links for individual restaurants are found on each restaurant’s own website