La Famiglian mansikkatiramisu – Katso resepti!
Italialaisten jälkiruokien kuningatar: Tiramisù. Tällä reseptillä saat pienen maistiaisen siitä, mitä on luvassa, kun täysin uudistunut La Famiglia Helsinki aukeaa torstaina 30.3.
Runsaita antipastoja, kauden mukaan vaihtuvia sesonkiannoksia sekä tietysti pizzaa ja pastaa. La Famiglian uudella ruokalistalla rakkaus italialaiseen ruokaan ja sesonkien rikkaus maistuu jokaisessa haarukallisessa.
Yksi sesonkiannoksista on talon tiramisu, joka saa säväyksen juuri sen hetken sesongin mauista. Kesällä nautiskellaan tämän reseptin mukaista mansikkatiramisua. Mikä on kevään kausimaku? Katso kevään menu »
La Famiglian mansikkatiramisu (6 annosta)
Mansikkamousse:
200 g soseutettuja mansikoita
1,5 dl sokeria
1,75 g (vajaa 0,5 tl) agar agar -jauhetta. Kannattaa laittaa mieluummin vähemmän kuin enemmän.
250 g mascarponea
1,25 dl vispikermaa
0,75 dl Marsala-jälkiruokaviiniä
6 keltuaista
Pohjalle:
Savoiardi-keksejä
Kostutus:
n. 1 dl espressoa
1,25 rkl Marsala-jälkiruokaviiniä
Pinnalle:
Kaakaojauhetta
Mansikkamousse:
1. Kuumenna vesihauteessa sokeri, Marsala ja keltuaiset 82-asteiseksi samalla vaahdottaen.
2. Sekoita kattilassa keskenään soseutetut mansikat ja agar agar -jauhe. Anna kiehua pari minuuttia.
3. Anna mansikkasoseen hieman jäähtyä ja lisää se sitten sokeri-keltuais-massaan kevyesti sekoittaen.
4. Lisää joukkoon mascarpone ja anna seoksen jäähtyä
5. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi ja sekoita muiden ainesten joukkoon
Tiramisun kokoaminen:
1. Valmista kahviseos sekoittamalla keskenään noin 2 dl espressoa ja 2,5 rkl Marsalaa.
2. Kastele Savoiardi-keksit yksi kerrallaan kahviin ja asettele tarjoilukulhoon kokonaisena tai murrettuna kulhon muodosta riippuen
3. Nostele päälle tiramisumousse
4. Ripottele pinnalle reilusti kaakaojauhetta siivilän läpi