Tervetuloa! Salve on nyt avattu uudistettuna

Salven sielu on syntynyt Hietalahden laitakaupungin hämäristä kujista, telakan taukoamattomasta työstä ja merimiehen kaipuusta kotisatamaan. 1897 perustettu ravintola on selvinnyt monesta. Se on kokenut sodat, kieltolain, synkät lamat ja toiveikkaat nousut. Salven pöydissä ovat istuneet merenkulkijat ja ministerit, lehtimiehet, taiteilijat, turistit, stadin friidut ja kundit.

Aikojen saatossa syntynyt kerroksellisuus näkyy ja tuntuu ravintolassa edelleen. Tila on saanut raikkautta ja merimiesten tuomat laivakellot ja purjelaivat ovat nyt selkeämmin esillä. Taideseinän näyttely toki pidettiin ennallaan, kuten myös Salvelle äärettömän tärkeiden kanta-asiakkaiden pöydät säilyivät. Samalla Salve toivottaa myös uudet kanta-asiakkaat tervetulleiksi.

Ruokalistalla entistä enemmän kalaa

Myös Salven ruokalista on kokenut uudistuksia. Siitä on tullut entistä kalaisampi. Suosituimmat klassikkoannokset, kuten Salven kuuluisat silakat ja Salven pannu, löytyvät edelleen listalta. Illalliskulttuuriin panostettiin kiinnostavalla alkuruokavalikoimalla, puolitettavilla annoksilla ja valmiilla Salven menulla. Juomalistasta on löydettävissä Salven kiinnostavaa historiaa makuina ja tarinoina.

Ravintola Salven historiaa

Salven historia liittyy kiinteästi Hietalahden ja siellä 1860-luvulla aloittaneen telakan historiaan. Hietalahdenrantaan oli 1800-luvun lopulla valmistunut pieni puutalo, jonka omisti ensin kauppias Paul Sinebrychoff, sittemmin johtaja Max Fazer. Tässä talossa toimi Salven ensimmäinen aste – ruokakioski, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa merimiehille jo vuodesta 1897.

Vuonna 1927 valmistui edelleen paikalla oleva kivitalo, johon Salvekin asettui elämään tyypillistä merimieskapakan elämää. Vuonna 2016 Salve siirtyi 180 astetta tyyrpuuriin, satama-altaan toiselle puolelle. Salve on pitkään tunnettu naapuruston asukkaiden, kauempaa tulevien, merenkulkijoiden ja taideväen kohtaamispaikkana.

Tervetuloa tutustumaan uudistuksiin la 5.11. klo 15 alkaen!

Tervetuloa!

Uudistettu Salve on nyt avattu.