Ravintola Lasipalatsin keittiöpäällikkö Petri Simonen suhtautuu intohimoisesti suomalaiseen ruokaan. Kokkaamisen palo häneen syttyi jo lapsena. Petrin äidillä oli useita ravintoloita, ja poika niissä tuttu näky. Sittemmin tie vei hänet muun muassa Kulosaaren Casinon, Ravintola Savoyn ja Papa Giovannin kautta Ravintola Lasipalatsiin. Kahdessakymmenessä vuodessa Simonen on oppinut tuntemaan funkkisravintolan vieraiden makumieltymykset.
Suomalaisen ruoan puolestapuhuja
Simonen kertoo olevansa suomalaisen ruoan suuri ystävä, kuten moni Lasipalatsin vieraistakin. ”Meidän menumme pohjaavat vahvasti kotimaisiin raaka-aineisiin sekä klassikkoannoksiin”, Simonen kertoo.
Syksy on keittiöpäällikölle erityisen inspiroivaa aikaa, sillä sienestys ja luonnossa liikkuminen ovat hänen mielipuuhaansa. Samat elementit näkyvät myös Lasipalatsin ruokalistalla, jolla luonnon antimet, kuten sienet ja marjat, näyttelevät tärkeää osaa.
Keittiöpäällikkö on innoissaan myös tulevasta porosesongista. "Syyslistamme astuessa voimaan, on poroerottelu juuri käynnistynyt Lapissa. Saamme korkealaatuista vasanlihaa suoraan Raattamasta ja Inarista, tutuilta toimittajilta”, Simonen kertoo.
Myös kala kuuluu miehen suosikkeihin – Ravintola Lasipalatsissa se on aina tuoretta ja kotimaista. Lasipalatsin vakioherkkuna hän mainitsee myös Puumalan muikunmädin, jota löytyy useammankin annoksen lisukkeena.
”Täydennämme ruokalistaa sesonkituotteilla, kuten joululounailla ja blineillä. Tänä vuonna olemme ensimmäistä kertaa auki myös jouluaattona ja joulupäivänä”, Simonen vinkkaa.
Yhteisen pöydän ääressä
Miten keittiöammattilaisen kotona sitten syödään? ”Arkena meillä kaikki ruokailevat vähän eri aikaan, mutta viikonloppuisin vietämme laatuaikaa yhteisen pöydän ääressä”, Simonen kertoo. Perheessä kokataan jo kolmannessa polvessa: toinen tyttäristä on seurannut isänsä jalanjälkiä ja työskentelee nyt kokkiharjoittelijana legendaarisessa Kosmos-ravintolassa.