Simpukoiden kanssa et ole liemessä

Simpukoiden suosio kasvaa vuosi vuodelta. Tälle meren herkulle on helppo menettää sydämensä. Lue miten simpukoita syödään – se on helppoa!

Simpukat syödään sormin

Simpukat tuodaan pöytään suuressa höyryävässä padassa. Ainoa tarvitsemasi ruokailuväline on lusikka, jolla simpukka nostetaan kuumasta liemestä. Annokseen kuuluu lisäksi kastiketta valintasi mukaan, dijoninsinappimajoneesia, tuhdit ja rapeat Belgen perunat sekä leipää.

Simpukkapata tyhjäksi

Käytä lusikkaa vain ensimmäisen simpukan syömiseen. Nouki sen pehmeä sisus ja nauti. Sen jälkeen ota uusi simpukka käteesi, avaa se ja nouki sisus tyhjällä simpukankuorella suuhusi. Toki voi syödä kaikki simpukat myös lusikalla, jos se tuntuu sinusta helpommalta. Välillä voit kastaa leipää liemeen – se on todella hyvää!

Keitettäessä osa simpukoista päätyy padan pohjalle, josta ne lopuksi noukitaan lusikalla suuhun. Myös liemi on tarkoitettu syötäväksi.

Seuraksi viiniä vai olutta?

Simpukoiden seuraksi sopii hyvin olut ja valkoviini. Belgen olutvalikoimasta esimerkiksi luostariolut sekä suodattamaton vehnäolut maistuvat erinomaisesti simpukoiden kanssa. Kysy lisää, suosittelemme sinulle oikean seuralaisen herkulliselle simpukka-annokselle.

Ota ystävät mukaan ja tule herkuttelemaan!

Ravintolaketjut

Amarillo
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN