Tutustu Kimmelin keittiöpäällikköön!

Tutustu keittiöpäällikköömme Tapioon!

Tapio Leppänen on viihtynyt nyt neljä vuotta Original Sokos Hotel Kimmelin keittiössä. Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen, kun toiminta on ollut uudistuksen vuoksi suljettuna koko kevään ja kesän.

"Ei tässä silti peukaloja ole pyöritelty. Olen työstänyt reseptiikkaa, suunnitellut ryhmämenuita, roudaillut tavaroita ja rekrytoinut uutta keittiöhenkilökuntaa. Taustatyöt vievät jatkossakin osan ajastani, mutta kyllä se työ kauhan varressa on tärkeintä. Että pääsee huippuporukan kanssa tekemään asiakkaille hyvää ruokaa."

"Kohta päästään avaamaan uusittua hotellia. Meillä tulee olemaan maakunnan suurimmat kokoustilat, hieno bistro ja iso juhlasali. Juhlavieraille löytyy 20 erilaista menuta, buffet-tarjoiluista a la carte -annoksiin. Uskon, että avaustamme on paikkakunnalla jo kovasti odoteltu."

"Fransmannin tilalle tuleva Bistro Heili on meille kaikille uusi ravintola niin tilan kuin menun osalta. Minusta sen rento lista palvelee hyvin sekä paikkakuntalaisia että hotellin asukkaita. Ravintolatilasta tulee upea ja se on hyvä; miljööllä on nykyään iso merkitys ravintolan menestykselle."

"Pohjoiskarjalainen ruokakulttuuri on välitöntä ja yltäkylläistä. Sellaista kuin koin lapsena mummolassa – ruokaa oli paljon ja se oli hyvää. Tätä vieraanvaraisuutta haluan tuoda esiin niin Bistro Heilissä kuin Kimmelin juhlatarjoiluissa ja hotellin aamiaisella. Uuniruoat, karjalanpiirakat, Pielisjoen kalat, karhunliha sekä blinit, ne on meidän parhaita herkkuja."

Mikä sitten on työkseen keittävän kokin omaa herkkuruokaa? "Oman isäni kasvattamista juureksista, yrteistä ja vihanneksista tehty ruoka. Ja kyllähän minä tykkään istua valmiiseen pöytään", Tapio naurahtaa.

Bistro Heili avautuu 16.9. Keittiöpäällikkö suosittelee testaamaan karhunlihapullia, maakunnan omaa herkkua.

Ravintolaketjut

AmarilloBistroChico'sCoffee HouseFafa'sFrans & les FemmesGrill it!HesburgerHophausJyvänenLa FamigliaOksaOluthuoneetPapà GiovanniPizzaBuffaPressoPrisma CafePublic CornerRossoRosso ExpressRosso PizzaSiipiyhtiöSpaghetteriaTrattoriaVENN