Historian havinaa Olavinlinnassa

”Saisiko olla joutsenpaistia ja herrasolutta vai naurispuuroa ja arkiolutta?”

Olavinlinnan inventaariomerkinnät kertovat maukkaita yksityiskohtia menneiden aikojen ruokakulttuurista.

Lähiruoasta ei tuolloin puhuttu, vaikka ruokapöydän antimet saatiin yleensä alueen metsistä, järvistä ja pelloilta.

Ruuan ja kattausten määrä sekä laatu noudattivat hierarkiaa. Voudinpöydässä saattoi olla tarjolla joutsenpaistia, porkkanoita ja villilinnunmunia eri täytteillä. Kyytipojaksi linnanpanimon voimakkaasti humaloitua herrasolutta tai ulkomailta tuotua viiniä. Väenpöydässä särpimenä oli naurista ja kapakalaa sekä juomana ns. arkiolutta.

Olavinlinnan ravintola tarjoaa perinteitä kunnioittaen ruoka- ja juomaelämyksiä kaikkiin linnassa pidettäviin tilaisuuksiin.

Restaurangkedjor