Tekeekö mieli lähteä nauttimaan blinejä, mutta et tiedä, miten niitä oikein kuuluisi syödä? Mitä pöytään kannetaan, mitkä ovat parhaat täytteet ja mikä juoma blinin kanssa sopii parhaiten? Katso tärpit ja tule herkuttelemaan!
Blini on täydellinen ruoka kylmiin keskitalven päiviin. Rapea, kirkastetussa voissa paistettu ohukainen, joka syödään runsaiden täytteiden kera. Pieneltä näyttävät letut ovat lopulta yllättävän täyttäviä, joten jos tiedossa on useamman ruokalajin illallinen, kannattaa alku- ja jälkiruoaksi valita jotakin kevyttä.
Suoraan pannulta pöytään
Blinit maistuvat parhaalta mahdollisimman tuoreena. Saat siis eteesi kuuman blinin, jonka päälle kaadetaan usein vielä tilkka voisulaa. Lisäksi pöytään kannetaan kokoelma erilaisia lisukkeita. Perinteisiä täytteitä ovat mäti, smetana, suolakurkku ja sipuli, mutta suosikiksi ovat nousseet myös poromousse, kylmäsavulohi sekä sienisalaatti. Kasaatpa täytteitä suoraan blinin päälle tai poimit mieluummin lisukkeita kyytiin haarukallinen kerrallaan, lopputulos on yhtä hyvä – mitään oikeaoppista tapaa blinien syömiselle ei ole.
Useissa ravintoloissa bliniannos sisältää niin monta bliniä kuin jaksaa syödä. Mikäli hintaan kuuluu vain yksi blini, niitä voi aina tilata lisää. Samoin täytteitä voi tilata myös yksitellen lisää oman maun mukaan.
Juomaksi olutta tai viiniä
Perinteinen juoma blinien kanssa on raikas ja kevyehkö olut, joka tasapainottaa täydellisesti raskasta ruokaa. Valitse esimerkiksi sitruksinen IPA, kirpeä vehnäolut tai aromikas pils.
Blinien rasvaisuutta keventää sopivasti myös hapokkaat valkoviinit ja kuohuviinit. Lievä makeus sopii hyvin voimakkaidenkin makujen, kuten sipulin ja mätien seuraksi.
Valitse ravintoloista suosikkisi ja tee pöytävaraus ››
Tervetuloa Bliniviikoille!