Ruokalista
Keittiömme suosittelee
Belgen erikoisuudet
Sinisimpukkaa klassisempaa ruokaa ei Belgiassa ole. Kilon kattilallisella sinisimpukoita saadaan varmasti pöytäseurueen ruokailottelu käyntiin. Valitse vain koko ja tyyli. Pääruoaksi suosittelemme 500 g simpukoita/ruokailija.
Sinisimpukoiden kanssa tarjoilemme dijonsinappimajoneesia, tuplafriteerattuja Belgen perunoita ja leipää.
Mikä on tyylisi?
• Merimiehen tapaan (L)
• Kermainen valkosipulikastike (L)
• Hummerikastike (L)
• Beurre blanc (L)
Nämä talon itsetehdyt vohveliherkut saavat sinut taatusti huokailemaan. Ensin hieman suolaista ja jälkiruoaksi makeaa. Makean herkun löydät jälkiruoistamme.
Kuinka täytät vohvelisi?
• Käsinkuorittuja katkarapuja ja limeaiolia
• Ylikypsää karamellisoitua possua ja marinoitua punasipulia
• Tryffelillä maustettua herkkusientä, kuningasvinokasta ja grillattua latva-artisokkaa
Pikkuannoksia pienestä Belgiasta
Tirisevän kuuma etanapannu on ranskalaisen keittiön tervehdys Belgiasta. Roquefortjuustolla kuorrutettuja valkosipulietanoita ja paahdettua leipää.
Tirisevän kuuma etanapannu on ranskalaisen keittiön tervehdys Belgiasta. Roquefortjuustolla kuorrutettuja valkosipulietanoita ja paahdettua leipää.
Paistettuja kampasimpukoita tarjoiltuna kuorissaan mausteisen tomaattikastikkeen ja limeaiolin kanssa.
Paahdettua punajuurta, pikkelöityä kelta- ja raitajuurta ohuina siivuina, vegaanista dijonsinappimajoneesia ja paahdettua saksanpähkinää.
Talon versio flaamilaisesta kalapataklassikosta. Täyteläisen kermainen kalakeitto tarjoillaan merenelävien kera.
Isompia annoksia
Talon versio flaamilaisesta kalapataklassikosta. Täyteläisen kermainen kalakeitto tarjoillaan merenelävien kera.
Olutpaneroitua koljaa, tuplafriteerattuja Belgen gruyère-perunoita. Perunoiden kaveriksi tarjoilemme limeaiolia ja mallasviinietikkaa.
Grillattu maksa on yksi belgialaisten pubiruokien klassikoista. Pariloitua naudanmaksaa, dijonsinappikastiketta, perunapyreetä, haudutettua kaalia ja pancetta-kirsikkahilloketta.
Belgialaisella oluella glaseerattua ylikypsää porsaankylkeä, paahdettua ja tryffelillä maustettua perunaa, marinoitua punasipulia, gruyèreä ja dijonsinappimajoneesia.
Saksanhirven ulkofileetä tummalla olutkastikkeella, haudutetulla endiivillä sekä Belgen perunoilla.
Rapeaksi paistettua helmikanaa, haudutettua endiiviä siiderikastikkeen ja hapankirsikkahillokkeen kera. Annos tarjoillaan Belgen perunoiden kanssa.
Paistettua kuningasvinokasta, nyhtöherne-herkkusienimuhennosta ja vegaanista vihannes-stoempia.
Uunissa pitkään kypsennettyä karitsanpotkaa, tummaa olutkastiketta sekä palsternakkapyreetä ja haudutettua kaalia.
Bistron salaatit
Leipämurulla paneroitua broileria, pekonia, yrttiperunasalaattia, kananmunaa, omenaa, limeaiolia ja uunipaahdettua tomaattia.
Raikas salaattipohja, uunipaahdettuja tomaatteja, endiiviä ja sydänsalaattia. Kruunaa salaattisi käsin kuorituilla katkaravuilla, grillatulla kanalla tai paistetulla vuohenjuustolla.
Makeita klassikkoherkkuja
Tarjoilemme itsetehdyt vohvelit upeilla belgialaisilla lisukkeilla. Valitse jäätelömakusi: vanilja, vegaaninen tumma suklaa (ve), kirsikkajäätelö tai raparperisorbetti (m)
Käsityönä tehdyt tryffelit tarjoillaan tuplaespresson tai cappuccinon kanssa.
Valintasi mukaan suklaakastiketta, hapankirsikkahilloketta (l) tai kermavaahtoa (l)
Valintasi mukaan suklaakastiketta, hapankirsikkahilloketta (l) tai kermavaahtoa (l)
Valintasi mukaan suklaakastiketta, hapankirsikkahilloketta (l) tai kermavaahtoa (l)
Valintasi mukaan suklaakastiketta, hapankirsikkahilloketta (l) tai kermavaahtoa (l)
Menut
Bistron juurescarpaccio (l, g, ve)
Paahdettua punajuurta, pikkelöityä kelta- ja raitajuurta ohuina siivuina, vegaanista dijonsinappimajoneesia ja paahdettua saksanpähkinää.
Vallonian sienimuhennosta (l, g, ve)
Paistettua kuningasvinokasta, nyhtöherne-herkkusienimuhennosta ja vegaanista vihannes-stoempia.
Jäätelöpallo (g)
Vanilja, vegaaninen tumma suklaa (ve), kirsikkajäätelö tai raparperisorbetti (l)
Valintasi mukaan suklaakastiketta, hapankirsikkahilloketta (l) tai kermavaahtoa (l)
Belgian possuvohveli (vl)
Ylikypsää karamellisoitua possua ja marinoitua punasipulia.
Moules frites 500 g (l)
Sinisimpukoiden kanssa tarjoilemme dijonsinappimajoneesia, tuplafriteerattuja Belgen perunoita ja leipää.
• Merimiehen tapaan
• Kermainen valkosipulikastike
• Hummerikastike
• Beurre blanc
Crème brûlée ja hapankirsikkahilloke (g)
Flaamilainen kalakeitto (l, g)
Talon versio flaamilaisesta kalapataklassikosta. Täyteläisen kermainen kalakeitto tarjoillaan merenelävien kera.
Mehevää porsaankylkeä belgialaisessa oluessa (vl, g)
Belgialaisella oluella glaseerattua ylikypsää porsaankylkeä, paahdettua ja tryffelillä maustettua perunaa, marinoitua punasipulia, gruyèreä ja dijonsinappimajoneesia.
Suklaafondant ja vaniljajäätelöä