El Toro legendaarista keittiötä luotsaa Heidi Väärä: ”Asiakas tietää mitä saa, kun tulee Toroon”

El Toron legendaarisen keittiön patojen äärellä työskentelee monta alan ammattilaista: yksi heistä on keittiömestari Heidi Väärä. Heidi päätyi aikoinaan El Toroon työharjoittelun kautta.

– Oli vuosi 2003 ja silloinen päällikkö sanoi, että heti kun valmistut, niin otat yhteyttä. Mutta enhän mä ottanut, vaan hän soitti mulle, Heidi naurahtaa.

Heidi valmistui ensin kokiksi, jonka jälkeen hän kouluttautui vielä keittiömestariksi Jollas Instituutissa.

– Olen ollut El Torossa kokkina, vuoromestarina ja keittiömestarina. Välissä olen ollut myös muissa töissä, mutta viime vuoden puolella palasin takaisin, kun keittiömestarin paikka avautui, hän kertoo.

– Olen siis vanha ”torolainen” ja veri on aina vetänyt takaisinpäin, sekä tietenkin rakkaus työtä kohtaan, Heidi lisää.

Keittiömestarin työkaverit kuvailevatkin häntä ahkeraksi, iloiseksi ja tsemppaavaksi työntekijäksi, joka höyryveturin tavoin puksuttaa eteenpäin.

– Keittiössä tiimityö on kaiken kulmakivi. Täällä rokataan yhdessä! Heidi iloitsee.

Työn parhaat palat

Heidin mukaan hänen työnsä yksi parhaista puolista on tietynlainen haasteellisuus.

– Vaikka tuntuu, että tekee samoja tehtäviä joka päivä, on silti päivät hyvinkin erilaisia. Mukana on sellaista haasteellisuutta, hän kuvailee.

– Ja meidän asiakkaat sekä työryhmä ovat ehdottomasti yksiä parhaita puolia. Työporukkamme on loistava! Täällä on motivoitunutta ja sitoutunutta porukkaa, sillä suurin osa on ollut pitkän aikaa talossa. Löytyy työuria, jotka ovat kestäneet 20-25 vuottakin. Olemme yli 40-vuotias ravintola pitkillä asiakassuhteilla, joista olemme todella kiitollisia, Heidi hehkuttaa.

Niin El Toron keittiö kuin työryhmäkin ovat rakennettu vahvasta työnlaadusta.

– Pysymme siinä samassa laadussa, joten asiakas tietää mitä saa, kun tulee Toroon. Teemme työmme huolellisesti ja otamme niin erityisruokavaliot kuin muutkin toiveet huomioon.

Miksi sitten El Toroon kannattaa saapua syömään – entä mitä kannattaa tilata?

– Täällä on hyvää ruokaa, ihana henkilökunta ja lämmin tunnelma. Listaltamme suosittelisin legendaarista pippuripihviä tai kaupungin parhaaksikin kehuttua maksaa, Heidi hymyilee.

Näissä ravintoloissa

Ravintolaketjut

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN