Grand Hotel Tammerin kiehtova historia

Vuonna 1929 rakennettu Grand Hotel Tammer on Suomen kolmanneksi vanhin hotelli. Aina kun Tampereella on tapahtunut jotain merkittävää, tärkeimmät vieraat on tuotu Tammeriin. Mannerheim, Kekkonen, Svinhufvud. Juri Gagarin, Hruštšov. Tämä on hotelli, jonne sisään astuessaan toivoisi, että sen seinät osaisivat puhua. Tammer on kaupunginarkkitehti Bertel Strömmerin luomus ja loistava esimerkki 1920-luvun klassismista.

Kun Grand Hotel Tammer avattiin, ravintolan listalla oli yli 250 ruokalajia. Jälkiruokasi saattoi tilata vielä tuolloin eksoottisen banaanin. Alkuperäisiä Cannesista tuotuja huonekaluja, astioita ja pöytähopeita käytetään edelleen. Niillä nauttivat aterioitaan nyt tämän vieraamme.

Kun historia on näin pitkä ei ole ihme, että lähes jokaisella tamperelaisella on Tammeriin suhde. Monelle se on sydämen asia. Ravintolamme on palvellut parhaalla mahdollisella tavalla merkkihenkilöitä ja meikäläisiä. Tänne on tultu syömään hyvin joko kahden kesken tai koko suvun voimin. Vaikka puitteet ovat upeat, on Tammerin kynnys matala. Tänne on kenen tahansa helppo tulla, sellaisena kuin on.

Tervetuloa Tammeriin!

Näissä ravintoloissa