Hämeenlinnan Le Blasonissa koet tunnelmaa ja makuja ranskalaisittain!

Le Blason on tuulahdus yrttien tuoksua ja pieni pala Ranskaa kauniin Vanajaveden rannalla. Keittiömestari Matti Saarisen valtakunta sijoittuukin Hämeenlinnaan, Sokos Hotel Vaakunan alakertaan. Matin ruokafilosofiassa annoksia kehitetään trendejä ja asiakkaita seuraten, mutta perinteitä kunnioittaen.

– Teen Le Blasonin ruokalistoja yhdessä vuoromestarimme Akin kanssa. Menussa pyrimme menemään eteenpäin ruokatuotteen kanssa, ja luomaan jotain uutta, mitä ei aikaisemmin ole ollut. Haluamme muokata perinteistä hieman uudeksi ja etsiä jotain, mitä ei muualta saa.

Matti kertoo, että esimerkiksi menun etanat ovat jo seitsemännet erilaiset. Omista kokemuksista myös jalostetaan ajatuksia menuun asti.

Menussa näkyy jollain tavalla omat mieliteot ja raaka-aineiden suosikit, vaikkakin menu rakennetaan aina asiakkaille eikä itselle. Oma suosikkini on Blasonin pata, mihin saimme inspiraatiota burgundinpadasta. Nykyinen versio on kaikessa ihanuudessaan ehdottomasti paras, hän jatkaa.

Blasonin padan valmistaminen on monivaiheinen prosessi, jossa jokainen raaka-aine saa makunsa pitkän haudutuksen ja taitavasti valittujen makujen ansiosta.

– Ensin härän niskat paahdetaan uunissa. Sen jälkeen lihat jäähdytetään ja pilkotaan. Sitten valmistamme padalle espagnole-pohjaisen kastikkeen, johon lisätään punaviiniä, yrttejä, kasviksia, paahdettuja herkkusieniä, possun kylkeä, pikkusipuleita sekä tietenkin tunnetta ja rakkautta. Tätä kauneutta haudutetaan muutamia tunteja, jonka jälkeen härän niskat lisätään kastikkeen sekaan ja haudutetaan uunissa yön yli, Matti kuvailee tarkasti.

Voi olla, että joskus keittiön huumaavat tuoksut leijailevat ravintolasaliin asti. Varsinkin silloin voit aistia olevasi yhtä aikaa Provencen yrttitarhassa, maalaistalossa vanhojen astioiden kera, viinitilan maisteluhuoneessa, Seinen varrella ja Pariisin takapihalla. Le Blasonin tärkein missio on se, että lähdet ovesta hyvä maku suussa ja palaat pian takaisin. Katso menu täältä!

Matti tiimeineen toivottaa sinut tervetulleeksi ranskalaisen keittiön äärelle - Vanajaveden rannalle!

In these restaurants

SOK Travel and Hospitality Industry Chain Management

Street address:
Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki
Postal address:
P.O. Box 1, 00088 S GROUP, Finland
Business ID:
0116323-1
Sales service, Helsinki metropolitan area
0300 870 020 (weekdays from 8 am to 6 pm)51 cents per min + local network charge/mobile call chargeAll the Sales Services
SOK
+358 10 76 8011 (weekdays from 8 am to 5 pm)EUR 0.0835 per call + EUR 0.1209 per minute

General information

Feedback

Send feedback about the site
Feedback links for individual restaurants are found on each restaurant’s own website