Sky vuodesta 1985

Legendarinen Sky - Skyn tarina alkoi jo vuonna 1985

Vuosi oli 1985. Silloinen Vaakunan hotellinjohtaja Kyllikki Olkkola tiimeineen avasi Vaasaan uuden, koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen kesäterassin Sky Bar & Terracen. Sky oli ensimmäisinä vuosinaan enemmänkin nähtävyys kuin juomaravintola. Kaksi pientä neljän hengen hissiä kuljettivat asiakkaita solkenaan hotellin kahdeksanteen kerrokseen niin intensiivisesti että kaupungin laidalla olevasta Waskia-hotellista piti hakea jäitä jäähdyttämään hissien konehuoneita. Näin toimimalla saatiin asiakkaat nopeasti kahdeksanteen kerrokseen, mistä oli vielä yhdet rappuset ylös ja olit päässyt taivaaseen. Tätä rumbaa jatkui päivästä toiseen. Oi niitä aikoja!

Ensimmäisinä vuosinaan Sky selkeästi toi kaupunkiin uutta ravintolakulttuuria. Jonot ravintolaan olivat monta kerrosta alaspäin, kun janoiset asiakkaat saapuivat nauttimaan kesästä jo puoliltapäivin.

90-luvun jälkeen oli aika uudistaa Sky:ta ja vuonna 2004 Sky:lle tehtiin mittava remontti. Remontin myötä osa Sky:n ulkoterassista katettiin ja paikka muuttui yökerhoksi. Samalla hotelli ja Sky sai uuden hissin suoraan yhdeksänteen kerrokseen, joka helpotti ja nopeutti pääsyä ravintolaan. Tästä alkoi Sky:n rooli suunnannäyttäjänä uudelle yökerhokulttuurille kaupungissa. Sky:lla bailattiin joka päivä 2000-luvulla klo 04:00 saakka, monien kotimaisten ja kansainvälisten huippu DJ:den vierailujen myötä. Teema-, klubi- ja pokeri-illat olivat osaa säännöllistä ohjelmatarjontaa, kuten myös stand-up:it, trubaduuri-illat sekä monien festivaalien etkot ja jatkot. Elettiin yökerhojen kulta-aikaa.

Vuonna 2015 piti tehdä päätös yökerhotoiminnan jatkamisesta. Haluttiin keskittyä hotellitoimintaan, jonka myötä tehtiin päätös lopettaa Sky yökerhona. Sky muuttui varattavaksi yksityistilaksi ja viimeiset 6 vuotta paikka onkin hakenut uutta liikeideaa ja markkinaa.

Sky:n uudesta avauksesta on ollut puhetta jo viimeiset vuodet. Vuonna 2020 keväällä Sky piti jo avata, mutta Covid-19 ei mahdollistanut näitä suunnitelmia. Avaus siirrettiin tulevaisuuteen ja nyt on vihdoin Sky on tehnyt paluun Vaasan ravintolamarkkinaan.

Tervetuloa luomaan uusia legendaarisia muistoja!

In these restaurants

Restaurant chains

Amarillo
Babista Kebab Revolution
Bacaro Doppio Cafe & Deli
Bistro
Chico's
Coffee House
Frans & les Femmes
Grill it!
Hesburger
Hophaus
La Famiglia
Oksa
Oluthuoneet
PizzaBuffa
Presso
Prisma Cafe
Public Corner
Rosso
Rosso Express
Rosso Pizza
Spaghetteria
Trattoria
VENN
logo

SOK Travel and Hospitality Industry Chain Management

Street address:

Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki

Postal address:

P.O. Box 1, 00088 S GROUP, Finland

Business ID:

0116323-1

Sales service, Helsinki metropolitan area

0300 870 020 (weekdays from 8 am to 6 pm)

51 cents per min + local network charge/mobile call charge

All the Sales Services

SOK

+358 10 76 8011 (weekdays from 8 am to 5 pm)

local network charge/mobile call charge

General information

Feedback


Feedback links for individual restaurants are found on each restaurant’s own website