Parhaat blinit: Kappelin klassikkoresepti

Ota talteen Kappelin perinteinen bliniresepti ja testaa itse kotona! Blinien salaisuus on rauhassa yön yli levännyt taikina.

Bliniviikkoja vietetään Kappelissa 9.1.–2.4.2023. Katso menu ja varaa pöytä »

Kappelin blinit

(Noin 10 isoa bliniä)

Taikinapohja:

0,5 l maitoa

6 g kuivahiivaa

15 g suolaa

10 g sokeria

310 g tattarijauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muuta aineet. Anna taikinapohjan käydä huoneenlämmössä yön yli.

Taikina:

4 dl olutta

150 g vehnäjauhoja

1 muna

1,2 dl valkuaista, vaahtona

2. Lisää ainekset taikinapohjaan, valkuaisvaahto viimeisenä nostellen.

3. Paista runsaassa kirkastetussa voissa blinipannulla.

4. Kaada valmiin blinin päälle voisulaa, ja laita tarjolle suosikkilisukkeesi kanssa.

Katso lisää: 5 x Ihanat blinit – Katso ravintolat!