À la Carte À la Carte
Vi rekommenderar Vi rekommenderar Frans urval av kallskuret: lantpaté, lufttorkad skinka och salami. Serveras med dijonnaise, picklade tomater och kronärtskocka, rödlöksmarmelad och cornichongurkor
Grön ärtsoppa smaksatt med crémant. Serveras med ärter, färsk mynta och regnbågsrom
Frans klassiker – Oxgryta: Bräserad oxkind i svampsås samt potatismos.
Céleri-rave à la provençale G VE V
Svampglaserad rotselleri, aromatisk tomat- och olivsås samt palsternackspuré.
Färskostkräm med citronsmak, blåbärskompott och vaniljglass.
Céleri-rave à la provençale
Froids [kalla förrätter] Froids [kalla förrätter] Husets brödkorg: surdegsbröd och baguette. Serveras med vispat brynt smör och bredbart örtpålägg.
Sockersaltad lax, fransk potatissallad, picklad rödlök, marinerad gurka och crème fraiche med gräslök
Frans urval av kallskuret: lantpaté, lufttorkad skinka och salami. Serveras med dijonnaise, picklade tomater och kronärtskocka, rödlöksmarmelad och cornichongurkor
Tartare de boeuf [liten] G L
Klassisk tartar av nötkött. Serveras med dijonnaise, fräst kapris, schalottenlök och frasig potatis.
Fräsch hjärtsallad, linser och aioli, picklade tomater och kronärtskocka, rostade mandlar, marinerad fänkål och schalottenlök
Chauds [varma förrätter] Chauds [varma förrätter] Sniglar gratinerade i pastis-vitlökssmör samt surdegsbröd. Komplettera rätten med roquefortost +3 €.
Traditionell bacon- och lökpaj samt grönsallad med vinägrettdressing.
Grön ärtsoppa smaksatt med crémant. Serveras med ärter, färsk mynta och regnbågsrom
Les plats principaux [huvudrätter] Les plats principaux [huvudrätter] Husets varma skink- och ostsmörgås, pommes frites och aioli.
Filet de lavaret à la meunière G L
Sik stekt i brynt smör, fräst kapris och potatispuré med pepparrot.
Klassisk fransk fiskgryta: Lax, sik, blåmusslor, jätteräkstjärtar, tomat, potatis och aioli
Tartare de boeuf [stor] G L
Klassisk tartar av nötkött. Serveras med dijonnaise, fräst kapris, schalottenlök och frasig potatis.
Frans klassiker – Oxgryta: Bräserad oxkind i svampsås samt potatismos.
Biff av nötytterfilé, fräst potatis vänd i vitlökssmör samt bearnaisesås.
Pepparstekt nötinnerfilé, krämig pepparsås och picklade grönpepparkorn. Serveras med potatis på tre vis och grönsallad med vinägrettdressing.
Örtmarinerad kyckling, lins-baconragoût och palsternackspuré
Céleri-rave à la provençale G VE V
Svampglaserad rotselleri, aromatisk tomat- och olivsås samt palsternackspuré.
Frans kycklingsallad: Kyckling, linser, aioli, färska örter, picklad tomat, cornichongurkor, vindruvor och grönsallad.
Salade niçoise aux scampi G L
Sallad niçoise med jätteräkor: fräscha salladssorter, färsk och picklad tomat, picklad kronärtskocka, fransk potatissallad, ägg, schalottenlök och ansjoviskräm
Les desserts [desserter] Les desserts [desserter] Husets bästa ostar. Dessutom brioche, rostade mandlar och tomat- och fänkålskompott.
Jordgubbs- och hallonsorbet
Chokladnamelaka, kristalliserad choklad, chokladglass och chokladkaka.
Färskostkräm med citronsmak, blåbärskompott och vaniljglass.
Citronkräm, sommarbär, kardemummacrumble, maräng och vit chokladglass
Glasskula 4 €
Glassås 1,50 €
LF = laktosfattig, L = laktosfri, G = glutenfri, GB = glutenfri på begäran, VE = vegansk, VEB = vegansk på begäran, E = Eldig, M = Mjölkfri, NÖ = Innehåller nötter V = Vegetarisk rätt. För mer information om portioner, vänligen kontakta personalen. Livsmedelsverket rekommenderar att köttfärsbiffar alltid ska ätas helt genomstekta. Även högklassig mediumstekt köttfärs kan innehålla EHEC-bakterier, som kan orsaka allvarlig matförgiftning särskilt hos barn och äldre människor.
kontaktuppgifter kontaktuppgifter Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli Porrassalmenkatu 9
S:t Michel
karta Restaurangen är tillgänglig med rullstol Vi har en lekplats för barn Keittiö sulkeutuu 30 min ennen ravintolan sulkeutumista
Mån - Tor 15:00 - 23:00 Kök: 15:00 - 22:00
Fre - Lör 15:00 - 23:30 Kök: 15:00 - 22:30
Sön 15:00 - 23:00 Kök: 15:00 - 22:00
Restaurangkedjor Restaurangkedjor