Saimaan alueella vietettävä European Region of Gastromy -vuosi näkyy myös Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa
Saimaa-teemaa juhlistetaan lähituottajien raaka-aineista valmistetuilla annoksilla Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Haluamme teidän kiinnittävän huomion lähialueen laadukkaisiin raaka-aineisiin ja olla näkyvä osa Taste Saimaa -hanketta. Tätä varten Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloille kehitettiin oma tuotesarja Taste Saimaa -henkeen. Vuoden kestävän kampanjan aikana tuodaan ravintoloiden UKKO Bistro & Deli, Ravintola Majakka ja Gastropub Eino listoille kahden-kolmen kuukauden välein uusi lähituottajien raaka-aineista valmistettu annos.
Lähituottajien raaka-aineita käytetään Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa jo nyt niin paljon kuin mahdollista, mutta nyt listalle tuodaan erityiset Taste Saimaa -annokset.
1.11.-31.12.2024 Talvisen annoksen päätähtenä koreilee eettisesti ja luontoa kunnioittaen Hauhalassa kasvatettu hanhi, joka tuottaa erittäin maistuvaa ja mureaa tummaa lihaa.
Hauhalan hanhenkoipi ja sinihomejuustomousse
- Hanhenkoipi, perunacroketteja, mallasleipäcumblea. Punajuuritartar ja punaviinikastiketta sekä pikkelöityä karpaloa
S-Etukortilla 31 €/ norm. 32 €
Saimaa European Region of Gastronomy 2024
Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Regions of Gastronomy –status tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Statuksen myötä Saimaan alue on mukana International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism - ruoka- ja kulttuurimatkailun verkostossa, joka edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä. Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna tavoitteena on nostaa Saimaan alue kansainvälisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi, ruoka ja kulttuuri keskiössä.
In these restaurants
Hallituskatu 3, 50100, Mikkeli
Tallikankaankatu 3, 76100, Pieksämäki
Satamakatu 11, 57130, Savonlinna