Parhaat blinit: Kappelin klassikkoresepti
Ota talteen Kappelin perinteinen bliniresepti ja testaa itse kotona! Blinien salaisuus on rauhassa yön yli levännyt taikina.
Bliniviikkoja vietetään Kappelissa 9.1.–2.4.2023. Katso menu ja varaa pöytä »
Kappelin blinit
(Noin 10 isoa bliniä)
Taikinapohja:
0,5 l maitoa
6 g kuivahiivaa
15 g suolaa
10 g sokeria
310 g tattarijauhoja
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muuta aineet. Anna taikinapohjan käydä huoneenlämmössä yön yli.
Taikina:
4 dl olutta
150 g vehnäjauhoja
1 muna
1,2 dl valkuaista, vaahtona
2. Lisää ainekset taikinapohjaan, valkuaisvaahto viimeisenä nostellen.
3. Paista runsaassa kirkastetussa voissa blinipannulla.
4. Kaada valmiin blinin päälle voisulaa, ja laita tarjolle suosikkilisukkeesi kanssa.