Itäinen Suomi kätkee piilotetun helmen – lumoavan Saimaan ja sen puhtaan järviluonnon. Saimaan seudun villin erämaan, hiljaisuuden, puhtaat vedet ja lämpimän itäsuomalaisen vieraanvaraisuuden voi kokea kaikilla aisteilla. Seudun metsät ja järvet tarjoavat meille maailman puhtainta ruokaa, todellista arjen luksusta.
Suomen suurinta järveä rakastavat monet: seudulla vierailee vuosittain useita miljoonia matkailijoita. Saimaan vesistö ja sillat yhdistävät rantoja, kaupunkeja, kyliä ja ihmisiä. Täällä asuvat ihmiset ovat tunnettuja sinnikkyydestään ja vieraanvaraisuudestaan. Pöydässä on aina tilaa vieraille ja hyvä ruoka on kunnia-asia.
Kolme itäisen Suomen maakuntaa – Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala – muodostavat yhdessä Taste Saimaa ja Saimaa European Region of Gastronomy -alueen, jonka ruokakulttuuri perustuu sesongin antimiin. Meillä on tallella kyky elää täydellisessä sopusoinnussa luonnon kanssa. Pohjoisen kesien yöttömät yöt luovat täydelliset olosuhteet puhtaiden raaka-aineiden kasvulle, ja Saimaan metsät ovatkin villien vihannesten, marjojen ja sienten aarreaitta täynnä rikkaita aromeja.
Itäisen Suomen suotuisat ja ankaratkin vuodenajat ja olosuhteet ovat voimavara, josta ammennamme luovuutta. European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna pyrimme yhdistämään ruokaa taiteeseen ja kulttuuriin uusilla ennennäkemättömillä tavoilla. Siksi kulttuurimme on ainutlaatuinen – ja tutustumisen arvoinen.
Lue lisää
https://www.tastesaimaa.fi/
I dessa restauranger
Kauppatori 4-6, 57130, Nyslott
Olavinlinna, 57130, Nyslott
Kauppatori 4-6, 57130, Nyslott
Satamakatu 11, 57130, Nyslott
Tallikankaankatu 3, 76100, Pieksämäki
Hallituskatu 3, 50100, S:t Michel
Maaherrankatu 13, 50100, S:t Michel
Pursialankatu 5, 50100, S:t Michel
Maaherrankatu 13, 50100, S:t Michel